Doktor Uyku

SKT PUAN:
7.5/10

ORİJİNAL İSMİ:

DOCTOR SLEEP

TÜRKÇE İSMİ:

DOKTOR UYKU

ORİJİNAL İLK BASKI:

2013

TÜRKÇE İLK BASKI:

2013

TÜRKÇE SAYFA SAYISI:

328

YAYINEVİ:

ALTIN KİTAPLAR

Stephen King’in ismini tüm dünyaya duyurduğu kitaplardan olan Medyum (The Shining) 1976 yılında yayımlandı. 1980 yılındaki film uyarlamasının ardından tüm dünyanın bildiği bir esere dönüştü. King tam 37 yıl sonra bu kitabın devamını yazdı. Doktor Uyku (Doctor Sleep), Medyum’un ana karakteri Danny’nin yetişkinlik dönemini anlatmaktadır. 

Çocukluğunda bir kışını geçirdiği Overlook Oteli’nin “sakinlerinden” bir türlü kurtulamayan Dan, yıllarca bir şehirden diğerine sürüklenirken, sonunda ufak bir New Hampshire kasabasına yerleşir, bir bakımevinde işe girip, kalan “ışıltısını” ölmekte olan insanları rahat ettirmekte kullanır. Orada Dan’e “Doktor Uyku” adını verirler. 

Dan, o güne dek görmediği kadar parlak bir ışıltıya sahip olan küçük bir kızla, Abra Stone’la tanıştığında geçmişiyle barışır ve Abra’nın hayatta kalabilmesi için iblislerle zorlu bir mücadeleye girişir. 

İyi ile kötü arasındaki epik savaşın hikâyesi olan Doktor Uyku, Medyum’un sadık milyonlarca okuyucusunu tatmin edecek ve King külliyatının başyapıtını bilmeyenleri de hayal kırıklığına uğratmayacak yeni ve ihtişamlı bir King destanı… 

Doktor Uyku (Doctor Sleep) yayımlanmasının ardından büyük ilgi gördü ve sinemaya uyarlandı. Sinema uyarlamasının 1980 yapımı Kubrick uyarlamasına göz kırpması da güzel bir detaydır. (Küçük bir not: Bu kitap Amerika ile aynı anda ülkemizde Türkçe olarak yayımlanmıştır. )

Bir yanıt yazın

RSS
Facebook
Instagram